VRIJHEID VAN MENINGSUITING

maart 2005The Zundel case is about human freedom. Period.
juli 2004
juni 2004 Bardot veroordeeld wegens racisme
De Franse actrice en dierenrechtenactiviste Brigitte Bardot (69) is door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot een boete van 5.000 euro wegens het aanzetten tot rassenhaat. Voorts moet Bardot het symbolische bedrag van 1 euro betalen aan de antiracismeorganisatie MRAP en de mensenrechtenliga LDH. Die hadden zich burgerlijk partij gesteld in de zaak over Bardots omstreden boek 'Schreeuw in de stilte'.
Bardots boek, dat vorig jaar mei verscheen, veroorzaakte veel opschudding in Frankrijk. Het boek was een grote aanklacht tegen de islam. De voormalige actrice en het sekssymbool van het Frankrijk van de jaren zestig schokte de publieke opinie met haar openlijke racisme dat ze vervolgens ook nog eens in een televisie-interview dunnetjes herhaalde. In het boek schrijft Bardot onder meer over de 'gevaren van de islamisering van Frankrijk'. De 'invasie van islamitische wetten en gebruiken' zou volgens Bardot 'gevaarlijk en ongecontroleerd' zijn. Het islamitische offerfeest veroordeelt ze als 'een rampzalige, gruwelijke slachtpartij'. Illegalen zouden 'onze kerken veranderen in varkensstallen'. Het meest kwalijk nam de Parijse rechter gisteren echter het verband dat Bardot legde tussen de islam en terrorisme.
Haar uitgever Roche werd door de rechter tot dezelfde straf veroordeeld. De actrice was niet bij de uitspraak aanwezig. Het is niet bekend of Bardot en haar uitgever in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter.
november 2003 De Standaard: Niemand verliest zijn job wannneer hij zegt dat Duitsers fascisten zijn.
Fin.-Econ. Tijd (12/11/03): CDU ontslaat afgevaardigde om antisemitisme
De Duitse christen-democratische partij CDU heeft het parlementslid Martin Hohmann uit de fractie in de Bondsdag en uit de partij gezet. Hohmann raakte de afgelopen week in opspraak wegens antisemitische uitlatingen. Hij maakte de 'goddeloosheid' in de wereld verantwoordelijk voor oorlogen en geweld en verwees ook naar de rol van joodse communisten in de Russische revolutie. Daarmee rakelde Hohmann een complottheorie op die de nazi's gebruikten om de joden zwart te maken.
De minister van Defensie, Peter Strück, ontsloeg vorige week een generaal omdat hij Hohmann zijn lof betuigde over de inhoud van diens rede.
september 2003 De Morgen: Een mediagroep als Clear Channel controleerde in 1996 amper veertig radiostations. Nu zijn er dat 1.200. De concentratie in het Amerikaanse radiolandschap heeft al tot zeer verontrustende incidenten geleid. Clear Channel sponsorde begin dit jaar op grote schaal evenementen die de Amerikanen warm moesten maken voor een aanval op Irak ...
mei 2003 De Morgen (8 mei): Moeder mag kinderen geloof niet opdringen
Commentaar 1 door Karel van den Broeck: Gevaarlijk precedent: de doos van Pandora
Commentaar 2 door Rik Torfs: Maar waar ligt de grens tussen gematigd afwijkend en extreem afwijkend gedrag?

Burgerlijke vrijheden bedreigd door contraterreur na 9/11'

april 2003Journaal van Mark Grammens: Men is vrij om hetzelfde te denken als de baas.
In heel het pakket van ongeveer 750 kranten (dag- en weekbladen) die de tycoon Rupert Murdoch in de wereld bezit (Verenigde Staten, Groot-Britttanië, Canada, en vooral Australië, waar hij de helft van de krantenmarkt in handen heeft), valt geen enkele dissidente stem waar te nemen. Alle 750 hoofdredacteuren en hun redacties zijn, scherper dan presient Bush zelf, gewonnen voor de oorlog tegen Irak. Sinds die oorlog uitbrak, zijn hun juichkreten niet van de lucht. Het is een vreemd verschijnsel dat, terwijl in de wereld als geheel (voor zover getest) zo'n 80 % van de mensen tegen de oorlog is, heel toevallig alle 750 hoofdredacteuren van Murdoch-kranten tot de minderheid van twintig procent behoren.
maart 2003In geen enkele krant terug te vinden behalve Metro (13/03): " Mogens Glistrup (76), de oprichter van de populistische Deense Vooruitgangspartij, is in beroep veroordeeld tot twintig dagen celstraf voor zijn uitspraak dat de moslims de macht in Denemarken willen overnemen ..."
december 2002Terug een stap dichter bij internetcensuur: gevaarlijk Australisch precedent !
november 2002NRC-Handelsblad doet Verhofstadt's boekje eens open: Is het nu gedaan met die kloterij ?
november 2002Wees niet pro-Palestina, ook al heet je Boutmans of Duisenberg !
oktober 2002De V.S. willen niet weten van censuur. (Engels)
oktober 2002De Europese Commissie heeft 1.100.000 euro over om het internet te censureren.
oktober 2002En wil ook bepaalde webpagina's criminaliseren . (Engels)
oktober 2002Google begint ook te censureren. (Duits)
juli 2001Joodse organisaties dwingen Yahoo! tot censuur.
De zaak Töben:
censuurregels van Europa zijn nu wereldwijd van toepassing
W1-3.
mei 2001

Bert Anciaux
wil terug naar de Middeleeuwen:
alleen boeken die door "De Autoriteit" zijn goedgekeurd mogen in de bibliotheken

W1-3.
januari 2001Revisionisme mag niet van het kapitalismeww1-1
oktober 2000" Democracy is decided in the marketplace, and ... it is for sale to the highest bidder" WW0-8
juli 2000Het offensief tegen het Vrije Woord (met o.m. Chomsky over Faurisson)WW0-6
april 2000De opiniedictatuurWW0-3
Mark Grammens in Journaal van 28 november 2002:
" Men dient uit te gaan van het democratische basisbeginsel dat alle meningen vrij mogen en kunnen worden geuit. Het is het volste recht van de burger in een democratie om bvb. te ijveren voor een dictatuur, als hij dat wenst en als hij met dat programma op een normale manier, geheel volgens de wettelijke normen, aan de macht probeert te komen.
Er bestaan in een democratie geen foute opvattingen, alleen foute daden, maar die laatsten behoren tot het gemeenrecht en hebben niets meer met politiek te maken."


Thuisblad.